Magasfényű felületek minden mennyiségben, avagy elegáns otthonok a középpontban
2019 December 23

Ha szívesen követed a különböző lakberendezési trendeket, minden bizonnyal találkoztál már azzal az esztétikus megjelenést és luxus érzetet keltő megoldással, amit a magasfényű felületek alkalmazása nyújthat, legyen szó az otthon bármely helyiségéről, de leginkább a konyháról, étkezőről, nappaliról vagy éppen a hálószobáról. Az elegáns összhatás nem is kérdés, amennyiben magasfényű bútorok, netán burkolatok mellett teszed le voksodat. Ám, ha nem csak tetszetős, de tökéletes végeredményre is vágysz, akkor érdemes tovább olvasnod, hasznos információkat osztunk meg veled a magasfényű felületekről.


Ragadd meg a törlőkendőt

Sokan félnek a fényes felületektől, mert úgy gondolják bonyodalmas a tisztántartásuk, ez azonban tévhit. Abban van igazság, hogy az ujjlenyomatok és foltok hamarabb meglátszanak, de a teljesen sima felületnek köszönhetően ezek könnyedén eltávolíthatóak egy nedves törlőkendővel. Ezzel szemben a matt felületeken jellemzően makacsul megülnek – bár nem olyan szembetűnően – a szennyeződések és eltávolításuk hosszadalmasabb lehet. Mindent összevetve azt ajánljuk, hogy a takarítási szempont miatt ne mondj le a magasfényű felületű bútorokról, burkolatokról – megoldás mindig van!


Fókuszálj a deisgnra és a praktikumra

Elbűvölő, ahogy visszatükröződik vagy éppen megcsillan rajtuk a fény, magával ragadó, az a fényűző megjelenés és a tiszta érzet amit sugallnak – egyszerre elegánsak és provokatívak a magasfényű felületek, amelyeket meglátni és megszeretni csupán egy pillanat műve. Azonban azon kívül, hogy magas design értékkel bírnak praktikusak is, optikailag tágítják a teret és a tévhitekkel ellentétben időtállóak is. Lehet azt hiszed, hogy a fényes felületek könnyebben sérülnek, de gondolj csak bele jobban, egy durvább behatás vagy karc ugyanúgy meglátszik egy matt felületen is. Ez az impozáns textúra meghatározó a lakberendezés terén, előszeretettel “dolgoznak vele” a tervezők, így bátran dönts mellettük te is!

Tedd fel az i-re a pontot

A korábban hivalkodónak tűnő magasfényű felületek manapság hódítanak és már a legkisebb kiegészítőkön is feltűnnek. Talán nem is tudtál róla, de már szegőlécek is elérhetőek fényes fehér kivitelben. Úgyhogy, ha a tökéletességre utazol és a legapróbb részletekre is figyelsz, akkor ezeket látnod kell. A Diamond szegőlécek, mint azt nevük is sugallja különlegesen szép megjelenéssel bírnak, az MDF anyagösszetétel és a fényes lakkréteg bevonat tökéletes kombinációi. Tetszetős összhangot teremtenek az enteriőrben fellelhető magasfényű bútorokkal, megteremtve ezzel a kívánt egységes összképet. Ugyan többnyire elegáns megjelenésük miatt választják ezeket a szegőléceket, érdemes tudni, hogy műszaki tulajdonságaik is kedvezőek: kétféle rögzítési móddal – clickes vagy ragasztás – is felszerelhetőek és könnyedén elhelyezhetőek mögöttük a kábelek. Tippünk: válaszd a clickes felhelyezést, így könnyedén leveheted a szegőléceket az esetleges későbbi festés vagy kábel elhelyezés esetén. Méretüket tekintve elérhetőek 6, 8, illetve 10 cm-es magasságú típusok is, így biztosan megtalálod az igazit.


Tudod, egy szép és praktikus otthon körültekintő tervezéssel kezdődik. 

Amennyiben további ötleteket gyűjtenél melegburkolat témában, kövess minket Instagram és Facebook oldalainkon!