5+1 érv a vinyl padlók mellett
2019 November 05
Amennyiben építkezés vagy felújítás előtt állsz, az egyik felmerülő kérdésed minden bizonnyal az, hogy milyen burkolatot válassz otthonod különböző helyiségeibe. A rideg csempézett felületeket magad mögött hagyva is széles a választható melegburkolatok skálája – szalagparketta, laminált padló, vinyl és design padló. Ezúttal a felsorolt lehetőségek közül a vinyl padló mellett szóló legfontosabb érveket rendszerezzük, hogy segítsünk a döntésben.

1. Egyedülálló alapanyagok, extrém tartós felépítés

Napjainkban már elérhetőek olyan vinyl padlók, melyeknek extrém tartós felépítése a speciális, laboratóriumi körülmények között kifejlesztett anyagösszetételnek köszönhető. Ilyen például az úgynevezett HD MINERAL CORE, ami természetes ásványi kőzetek és polimerek innovatív kombinációja és az Arbiton vinyl padlók elengedhetetlen alkotóeleme. Ez az egyedülálló HD MINERAL CORE réteg eredményezi az Arbiton vinyl padlók tartósságát, időtállóságát és rugalmasságát, azaz maximális kihasználhatóságukat. Ha még kételkednél a szóban forgó Arbiton vinyl padlók megbízhatóságban, akkor csak tekints a garanciát jelző számokra: a LIBERAL kollekcióra 15 év, az AMARON és az AROQ termékcsaládokra 20 év garanciát vállal a gyártó.


2. Az elhelyezés szabadsága

Az Arbiton vinyl padlók egyik előnye az, hogy otthonod bármely helyiségében elhelyezheted őket. Legyen szó akár magas igénybevételnek kitett, forgalmas nappaliról, akár fürdőszobáról, konyháról, ahol a padló és a víz találkozása megszokott, akár gyerekszobáról, ahová általában kellemes tapintású, halk burkolatot képzelünk el, akár olyan privát helyiségekről, mint a hálószoba, mely nem kíván különösen strapabíró padlót. Azzal, hogy az Arbiton vinyl padlók széleskörű felhasználhatóságot biztosítanak, tulajdonképpen megnyitják otthonodat. Gondolj csak bele mennyire esztétikus megoldás, amikor az egy légtérben található konyhába és nappaliba ugyanolyan padló kerül, sőt így még optikailag is növelheted a rendelkezésre álló teret.


3. Élethű megjelenés

Az Arbiton vinyl padlókat a természet legszebb és legnépszerűbb fa fajtái ihlették, ebből adódóan a valódi fa szépségét meglepően élethűen reprodukálják. Az igazi fa strukúráját a legújabb trendekkel párosítják, így a végeredmény garantáltan valósághű, stílusos és megismételhetetlen.


4. 100% vízállóság

A teljes mértékben vízálló Arbiton vinyl padlók új ajtókat nyitnak a lakberendezésben – nem kell aggódnod vízzel való találkozásuk miatt, ugyanis ez ma már nem jelenthet problémát. Így bátran választhatod őket konyhába és fürdőszobába, de akár wellness helyiségekbe, mosókonyhába is jó szolgálatot tesznek. A megfelelő vízszigetelés mellett a ragasztós lerakási móddal rendelkező AROQ kollekció padlóit akár még zuhanyzóba is burkolhatod. A nem mindennapi megjelenés garantált!

5. Magas hőáteresztő képesség

Igen gyakori eset, hogy padlófűtés mellett döntünk új otthonunk tervezésekor, ez azonban nagyban leszűkítheti azoknak a burkolatoknak a körét, amelyek kompatibilisek a különféle padlófűtési rendszerekkel. Amennyiben egy olyan padlóra vágysz, mely magas hőáteresztőképességgel rendelkezik, az Arbiton vinyl padlók tökéletes választásnak bizonyulnak. A korábban már említett egyedülálló HD MINERAL CORE anyagösszetétel még arról is gondoskodik, hogy kisebb fűtőerőre legyen szükség, tehát még egészségünkre is pozitív hatást gyakorol ez a megoldás, ugyanis ezáltal akár 60%-kal kevesebb káros anyag kerülhet a levegőbe. Vásárláskor és telepítéskor ne feledkezz meg a padlófűtéshez alkalmas padlóalátétekről sem!


+1. Extra széles padlólapok

A számtalan műszaki adottság mellett nem feledkezhetünk meg a designról sem, ha valami különlegesre vágysz tökéletes “társaid” lehetnek az Arbiton gyártó AMARON és LIBERAL termékcsaládok extra méretű padlói, melyek a legszélesebb melegburkolatok, amik kaphatóak hazánkban.


Ha további inspirációra vágysz melegburkolatokkal kapcsolatban, kövess minket Instagram és Facebook oldalainkon!